• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міське методичне об"єднання «Правова абетка для дорослих та малих»

Міське методичне об"єднання «Правова абетка для дорослих та малих»

2017-12-01

/Files/images/nova_111/DSCN1741.JPG

Міське методичне об"єднання

«Правова абетка для дорослих та малих»

1 грудня в нашому садочку « Калинка» знову було людно та гамірно, адже у нас відбулося чергове міське методичне об’єднання. На засіданні були присутні завідуюча міським методичним кабінетом Тріщун Людмила Миколаївна, методист психологічної служби Зінеєвич Наталія Павлівна, завідувач ДНЗ «Дніпряночка» та педагоги дошкільного навчального закладу «Сонечко» та колектив садочка «Калинка». Цього разу присутні обговорили проблему «Правове виховання дітей дошкільного віку», адже в сучасних умовах питання правового виховання є особливо актуальним.

На розсуд педагогів було представлене інтегроване заняття «Свої права ти добре знай, їх шануй та захищай» в старшій групі «А», яке підготувала та провела вихователь Богатир Світлана Миколаївна.

Діти із захопленням працювали над поверненням пелюсток чарівної квітки до країни Правдилії, виконуючи різноманітні завдання, вони повертали пелюстку за пелюсткою, разом з казковими героями. Після виконання дітьми всіх завдань чарівна квітка розцвіла яскравими барвами та порадувала дітей.

Продовженням методоб»єднання була розвага на тему: Знай свої права, дитино!», яку підготувала та провела вихователь старшої групи «Б» Степаненко О.К.

Розвага розпочалася з цікавого психологічного етюду « Я- частинка Всесвіту». Заняття – розвага проходила в цікавій казковій формі, де діти закріплювали свої права, розповідаючи про них вірші та співаючи пісні. Яскравим завершенням розваги був флешмоб « Хай завжди буду я», який підготувала хореограф Жиленко О.В.

Після перегляду відкритих заходів членів методичного об’єднання запросили взяти участь у практично-теоретичному блоці. Педагоги мали можливість переглянути презентацію «Правова абетка для дорослих та малих в ДНЗ «Калинка», яку зробила вихователь- методист Стратійчук М.О., вона ознайомила присутніх з роботою, що проводиться в дитячому садку з правового виховання.

Після презентації Стратійчук М.О. провела з присутніми гру – тренінг «Права дитини», під час якої всі присутні показали свої знання по правовому вихованні.

Родзинкою тренінгу була психологічна вправа « Історія однієї дитини», яка змусила всіх присутніх співпереживати дівчинці та радіти щасливому завершенню цієї історії.

Наприкінці методичного об»єднання психолог Чала Ю.С . надала поради щодо психологічного розвантаження нервової системи та провела з педагогами вправи для релаксації.

Господарі та гості отримали багато позитивних емоцій від спілкування один з одним, збагатили свої знання та підняли свій настрій.

/Files/images/nova_111/DSCN1714.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 507

Коментарi