• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методичне об’єднання «Ми України надія нова»

Методичне об’єднання «Ми України надія нова»

2018-02-20

/Files/images/nr/IMG_20180220_094607.jpg

Методичне об’єднання «Ми України надія нова»

Красивий, щедрий рідний край
І мова наша солов’їна.
Люби, шануй, оберігай
Усе, що зветься Україна.

Одним з пріоритетних завдань педагогічного колективу дошкільного навчального закладу «Калинка» є патріотичне виховання дітей дошкільного віку, тому всі педагогічні працівники постійно та систематично працюють в цьому напрямку.

20 лютого, згідно річного плану роботи ДНЗ, у нашому садочку відбулося методичне об’єднання з патріотичного виховання дітей дошкільного віку: «Ми України надія нова».

На заняття запросила всіх присутніх вихователь ІІ молодшої групи «А» - Захарченко А.О. Діти разом з вихователем прислухалися до чарівного деревця та виконували завдання, яке воно їм нашіптувало. За допомогою пластилінового мультфільму, дошкільнята мандрували Україною. Малята з цікавістю та захопленням слухали про державні та національні символи нашої держави, з гордістю розповідали вірші про рідний край, про Україну. З усією щирістю своїх дитячих сердець , діти створили прапор нашої держави, виконавши таночок рученятами з блакитними та жовтими квітами, які символізували наш стяг, а потім прикрасили карту України сердечками, які стали символом їхньої, нехай ще і дитячої, але такої щирої любові до Батьківщини.

Вихователь середньої групи Расюк Ж.В. провела разом з своїми вихованцями інтегроване заняття на тему: «Моя країна – Україна». Діти допомагали Калинці та Барвінку, які завітали до них на заняття, підготуватися до патріотичного конкурсу. Вони показували свої знання про Україну та про рідне місто, виконували гімн нашої держави, розповідали вірші про мову, родину та Батьківщину. Дошкільнята разом з вихователем створили колективну роботу «Наш рідний садочок», яка буде тепер прикрашати групову кімнату та даруватиме хороший настрій.

Згодом на всіх присутніх чекала розвага «Ігри патріотів», яку разом із вихованцями старшої «Б» групи підготували вихователь Степаненко О.К., художній керівник Жиленко О.В. та музичний керівник Отькало В.В. Команди «Синє небо» та «Жовте поле» змагалися між собою. Хоча це було і змагання, але у дітей була мета, повернути герб України, який зник. Дружно та злагоджено всі працювали між собою, брали участь у вікторині та естафетах, показували свою уважність у виконанні танцювальних рухів та співали пісні про Україну, козаків та дружбу. За змаганнями слідкувало журі, після підбиття всіх підсумків, перемогла дружба, а герб повернувся на прапор.

Заключним етапом методичного об’єднання стала година спілкування для педагогів «Виховання патріота в сучасних умовах». Дана тема є дуже актуальною на сьогодні, адже нині, як ніколи, гостро на­було актуальності виховання громадянина-патріота, відповідального, відданого своїй країні, а завдання педагога виховувати патріотизм у дітей з самого раннього дитинства. Всі присутні були єдині в думці про те, що всі наші вихованці виростуть гідними громадянами України та будуть готові у будь-яку мить стати на її захист.

Сьогоднішній день був дуже плідним та насиченим, ми отримали багато позитивних емоцій від перегляду занять, розваги та від спілкування один з одним.

/Files/images/nr/IMG_20180220_093809.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 478

Коментарi