• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень психології «5 днів здорових емоцій» в ДНЗ «Калинка»

Тиждень психології «5 днів здорових емоцій» в ДНЗ «Калинка»

2018-04-27

/Files/images/kvten/31393226_2135092276768107_7339906402271363072_n.jpg

23 квітня відзначать Всеукраїнський день психолога, саме тому із цього дня у дошкільному навчальному закладі «Калинка» розпочався «Тиждень психології».

Кожен день цього тижня був тематичним та дуже цікавим. Наприклад, понеділок – день хорошого настрою. Під час тижня психології проводилися заходи, що охоплювали різні види діяльності: тренінгові та розвиваючі заняття, акції, презентації, виставки малюнків, фотовиставки та ін.

Розпочався тиждень із оформлення практичним психологом Чалою Ю.С. куточку «Тиждень психології», який містив корисну інформацію для батьків та вихователів. На другий день дітвора із задоволенням та захопленням малювали «Неіснуючу тварину». Вийшла чудова і цікава виставка дитячих робіт. Дана тема малюнків невипадкова, адже є проективна методика «Неіснуюча тварина».З її допомогою можна досліджувати загальні особливості дитини, агресивність, труднощі у спілкуванні. Методика може допомогти зрозуміти внутрішній світ дитини, те, як вона сприймає оточуюче середовище. На третій день практичним психологом проведено групові розвиваючі заняття у старших групах, на теми «Острів радощів» та «Моя сім’я в образі квітів», із застосуванням діагностичних методик. Для вихователів та працівників Чала Ю.С. підготувала практичні рекомендації «Щоб робота була в радість» та подарувала мудрі поради для життя з усміхненими смайликами. У середній групі відбулося заняття з використанням казкотерапії. Лікування казкою – це особливий інструмент для надання психологічної допомоги. Казки допомагають вашій дитині прояснити різні життєві ситуації, відреагувати накопичені емоції, познайомитись з різноманітними стратегіями поведінки.

На занятті діти познайомились із поняттям жадібність та прослухали казку «Кому краще?» (книга «Ігри та казки, які лікують», автор А.В.Руденко). наступного дня дітвора створила яскравий колаж «Весела галявина», де всі прикріпили на галявину квіти з посмішками. Вправа подарувала вихованцям сонячний та хороший настрій.

Діти та працівники садочку із задоволенням приймали активну участь у всіх запланованих заходах. «Тиждень психології» викликав у всіх учасників та організатора позитивні емоції та хороший настрій.

Кiлькiсть переглядiв: 781

Коментарi