• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тренінг « Адаптація дітей в умовах дошкільного закладу. Вчимося розуміти дітей»

Тренінг « Адаптація дітей в умовах дошкільного закладу. Вчимося розуміти дітей»

2018-10-30

/Files/images/zahodi/20181030_131232.jpg

У житті кожної дитини настає той час, коли вона вперше переступає поріг дитячого садка. Для малюка дитячий садок – це новий, ще невідомий простір, нове оточення й нові стосунки, потрапивши сюди, дитина змушена звикати до всього нового для неї. Тут дитина потрапляє в нові соціальні умови, зустрічається з новим середовищем, змінює звичний розклад та спосіб життя . Адаптація це надзвичайно напружений період, який потребує від малюка активних психічних і фізичних форм пристосування, адаптації. Проблема адаптації до умов дошкільного закладу виникає в кожної дитини будь-якого віку, а головне завдання вихователя зробити цей період менш травматичним та наповнити позитивними емоціями і подіями.

Саме для того щоб зробити цей період легшим для наших вихованців та підвищити знання педагогів психологічної компетентності з проблем виховання та взаємодії з дітьми, які про­ходять період адаптації дітей до умов дитячого садка 30 жовтня відбувся тренінг « Адаптація дітей в умовах дошкільного закладу. Вчимося розуміти дітей» , який провела практичний психолог закладу Вознюк Ірина Валентинівна.

Ірина Валентинівна підготувала завдання та вправи ,які знайомили педагогів із пси­хологічними аспектами адаптації, допомогли глибше проаналізувати проблеми адаптаційного періоду та охарактеризувати його фази . Також психолог знайомила вихователів із комплексами психолого-педагогічних методик , які полегшують адаптацію дітей дошкільного віку та звернула увагу педагогів на моменти , які вимагають особливої уваги.

Кiлькiсть переглядiв: 543

Коментарi